Zonnepanelen: wat komt er allemaal bij kijken?

Voorbereiding en installatie

Voorbereidingen

Om te kunnen meten hoeveel elektriciteit u terug levert aan het elektriciteitsnet hebt u een meter nodig die dit kan meten. Dit heet een teruglevermeter. De nieuwe (slimme) elektriciteitsmeters kunnen standaard de teruglevering meten. Heeft u al een geschikte meter dan hoeft er niets te worden ondernomen

 

Indien u niet over een geschikte meter beschikt is het belangrijk gezien de wachttijd voor een nieuwe meter van soms wel 6 weken dat er direct na de beslissing om panelen aan te schaffen contact met uw netwerkbeheerder wordt opgenomen. Zonnepaneel Totaal doet dit vanzelfsprekend voor u.

 

Zonnepaneel Totaal verzoekt uw netwerkbeheerder dan om ten behoeve van terug levering uw huidige meter te vervangen door een voor terug levering geschikte meter. Deze vervanging is kosteloos. Indien u twijfelt over de geschiktheid van uw meter kunt u ook contact op nemen met uw netwerkbeheerder om hieromtrent duidelijkheid te verkrijgen.

Op de dag van montage

Zonnepaneel Totaal probeert het monteren van de complete installatie op een en dezelfde dag te realiseren. U kunt als voorbereiding ervoor zorgen dat onze monteurs ongehinderd kunnen werken door ervoor te zorgen dat de plaatsen waar gewerkt gaat worden goed bereikbaar zijn. Ook verzorgen we op deze dag de aanmelding van uw installatie bij uw netwerkbeheerder via energieleveren.nl, zodat u uw netbeheerder op de hoogte is van uw energie terug levering. De netbeheerder zorgt dan voor een juiste verrekening.

 

Onderhoud en monitoring

Onderhoud zonnepanelen

Na het kopen van de zonnepanelen, is het tijd om te profiteren. Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Een jaarlijkse controle op beschadigingen van het glas en een controle op de bevestiging is voldoende. Schoonmaken is vaak overbodig. Eventueel vuil wordt namelijk vanzelf weg gewassen door de regen. De meeropbrengst als gevolg van brandschone panelen weegt vaak niet op tegen de kosten van het schoonmaken van de zonnepanelen.

 

Daar en tegen geldt bij panelen gemonteerd met een hellingshoek die kleiner is dan 12 graden of in het geval er bomen in de buurt staan die groenaanslag veroorzaken, dat schoonmaken zeker lonend is.

Monitoring van de installatie

Een zonnepaneel is een hele investering. Een investering die zich uiteindelijk ruimschoots terugverdient. Wie daarbij alleen vertrouwt op het “aan”-lampje op de omvormer en op de afrekeningen van het energiebedrijf, doet zichzelf ernstig tekort. Extra monitoring is geen overbodige luxe. Monitoring geeft u de garantie dat u het maximale uit uw systeem haalt. Het tijdig signaleren van problemen of afwijkingen voorkomt verlies van opbrengsten. De diverse uitleesmogelijkheden geven een optimaal beeld van uw systeem. Wij hebben voor ieder zonne- stroom installatie een passende monitoringsoplossing.

 

monitoring

Kosten / baten

Wat kan ik besparen?

Er worden momenteel een aantal zeer goedkope leningen (vanaf 1,6%) aangeboden. De voorbeeldberekeningen hiervan vindt u bij de betreffende leningen. Onderstaand volgt nu een berekening op basis van betaling uit eigen middelen:

 

We gaan in dit voorbeeld uit van een stroombehoefte voor een 4 persoons huishouden te weten 4400 KWh per jaar. Indien U stroom blijft kopen van uw huidige energieleverancier, gaat u dit jaar ongeveer €0,19/kWh betalen. Dat is 4400 x 0.19 = €836,- op jaarbasis.

foto-7

Een systeem met zonnepanelen dat uw jaarlijkse stroombehoefte (4400kwh) levert kost ongeveer €5500,- exclusief de btw (momenteel geldt er btw-teruggave voor particulieren). Deze €5500,- zou op de bank bij een rente van 1,0 % na 20 jaar gegroeid zijn tot €6778,-.

 

Het systeem gaat minimaal 20 jaar mee. Dit betekent dus dat de totale stroomkosten voor de komende 20 jaar (inclusief renteverlies en afschrijving) €6778,- bedragen.

 • Per jaar kost uw eigen stroomvoorziening dan €6778,- : 20 jaar = €339,-
 • Dat betekent over het eerste jaar een netto besparing van € 836,- min €339,- = €497,-
 • De komende 20 jaar bespaart u dus 20 x €497,- = €9940,-

 

Uitgedrukt in rendement op uw investering:

 • U investeert €5500,- terwijl u jaarlijks voor €836,- aan stroom opwekt.
 • De terugverdientijd is dan €5500,- : €836,- = 6,6 jaar.

100% : 6,6 = 15,2%…

 

Het rendement op uw geïnvesteerd vermogen is dan 15,2% !

Kwaliteit en garantie

Kwaliteit

Zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen die aan de Europese kwaliteitsnormen voldoen, zijn te herkennen aan een Eu of een TUV-certificaat. U kunt er dan zeker van zijn dat belangrijke opgaven inzake de eigenschappen bij deze gecertificeerde componenten op uniforme wijze zijn vastgesteld.

 

tuv

Garantie

In ons land is de installateur in eerste aanleg uw aanspreekpunt voor het geval dat er onvolkomenheden zijn… Maar vergis u niet, opbrengstgaranties gaan vaak tot 25 jaar. Wie kunt u nog aanspreken als uw installateur niet meer bestaat? In dit geval dient u zich te wenden tot de leverancier dus de importeur of de fabrikant. Dit is uitsluitend mogelijk als het om producten gaat die in Europa gecertificeerd zijn.

 

Zonnepaneeltotaal betrekt daarom alle materialen van Solarclarity een van de oudste en grootste importeurs in ons land. De producten die wij leveren zijn te allen tijde Europees gecertificeerd.

 

Zonnepaneel Totaal geeft 2 jaar garantie op de verrichte montage werkzaamheden. De duur van de fabrieksgarantie op de omvormers uit ons assortiment bedraagt afhankelijk van het toegepaste merk tot 12 jaar. Terwijl een groot aantal fabrikanten van de zonnepanelen uit ons assortiment de opbrengst maar liefst 25 jaar garanderen.

Waarom kiezen voor Zonnepaneel Totaal?

Waarom zou u kiezen voor Zonnepaneel Totaal?

U hoeft niks te doen, Zonnepaneel Totaal regelt alles van A tot (Z)on. Het opwekken van zonne-energie met uw eigen zonnepanelen was nog nooit zo makkelijk. Met Zonnepaneel Totaal kunt u zorgeloos uw eigen energie opwekken met de zekerheid dat u er echt aan verdient. Indien mogelijk garanderen wij uw opbrengst. In tegenstelling tot vele zonnepaneel montagebedrijven zijn wij gecertificeerd volgens de NEN 1010 norm. Onze monteurs weten hoe ze het moeten doen!

 

Dit klinkt logisch maar de praktijk wijst uit dat het anders is. Ons land kent sinds het afschaffen in 2007 van de vestigingswetgeving voor installateurs geen vakbekwaamheidseisen voor deze beroepsgroep Als gevolg van deze afschaffing te samen met het simpele feit dat vakbekwaam personeel schaars is en daardoor duurder betaald moet worden beschikt slechts 15% van het personeel in deze branche over voldoende kennis.

 

De kwaliteitsstandaarden van Zonnepaneel Totaal: erkend dealer van Solarclarity

Door onze ervaring, specialisatie en niet te vergeten door het dealerschap met Solarclarity vergaren we veel kennis, die we graag gebruiken om u te adviseren. Als erkend installateur installeren we volgens de geldende 1010 NEN norm.

Zonnepaneel Totaal…

 • Levert uitsluitend Europees gecertificeerde producten met uiteraard Europese garanties.
 • Past indien nodig uw meterkast aan uiteraard volgends de NEN 1010 norm.
 • Dient voor u desgewenst een aanvraag voor een duurzaamheidslening in.
 • Zorgt ervoor dat u over de juiste elektriciteitsmeter beschikt (kosteloos).
 • Meldt uw installatie aan bij uw netwerkbeheerder.
 • Handelt de btw-teruggave voor u af.
 • Vraagt geen aanbetaling. U betaalt pas na oplevering van de installatie.
 • Garandeert indien mogelijk de opbrengst (minimaal 20 jaar).
 • Biedt u een scherpe totaalprijs zonder verdere kosten achteraf.
 • Komt de afspraken na!

 

nen_1010_2015-610x350

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw woning?

Bel of mail voor een adviesgesprek, of vraag gerust een offerte aan.

Zonnepaneel Totaal regelt het voor u van A tot Zon!